Specifik fobi

Många människor känner obehag inför företeelser som andra betraktar som ofarliga. Man kan exempelvis känna rädsla inför spindlar, ormar, höga höjder, att ta en spruta eller inför resor med flygplan eller hiss. En person som lider av en specifik fobi har en stark rädsla i den fobiska situationen vilket kan medföra begränsningar i vardagslivet. Exempelvis kan en person med spindelfobi ha svårt att vistas i naturen och en person med klaustrofobi ha svårt att åka hiss

Flygfobiträning i Göteborg med kbtgruppen och Västkustflyg

Nu finns det möjlighet att arbeta bort din flygfobi tillsammans med legitimerade psykologer från kbtgruppen i Göteborg och Västkustflygs piloter. Flygfobiträningen baseras på KBT (kognitiv beteendeterapi) som har gott vetenskapligt stöd. Till skillnad från många andra behandlingsformer har forskning gång på gång visat att KBT är effektivt mot fobier.

Vi arbetar med exponering som innebär att du gradvis under guidning utsätter dig för det du är rädd för, i detta fall att flyga, vilket leder till att orons påverkan på dig minskar. I flygfobiträningen träffar du först kbtgruppens psykologer som kartlägger och går igenom hur just din fobi fungerar. Därefter utformas ett individanpassat behandlingsupplägg med fokus på dina rädslotriggers , där vi med hjälp av Västkustflygs erfarna piloter kan skräddarsy flygningar efter dina specifika behov.

Ring 031-15 00 80 för att boka en plats eller för att få mer information. Lämna gärna ett meddelande så ringer vi upp om vi inte kan svara direkt.

Läs mer om Västkustflyg: www.vastkustflyg.se


[do_widget id=font-resizer]
[do_widget id=text-10]